Nieuws

Woonbonus of verlaagde registratierechten: wat je moet weten!

19 Oktober 2019

Wil je duidelijk geïnformeerd worden over de woonbonus en registratierechten? Hier vind je interessante informatie.

Lees meer

Groen wonen begint bij jou!

20 Augustus 2019

De aandacht omtrent het milieu stijgt elke dag, met als gevolg veel positieve initiatieven omtrent 'het klimaat'. Wil jij weten hoe je eenvoudig jouw steentje bijdraagt aan een groenere wereld?

Lees meer

Wat verandert er vanaf 1 juli 2019?

16 Juli 2019

Op energievlak zijn er enkele wijzigingen vanaf 1 juli. Een eerste herinnering voor je waterfactuur is vanaf nu gratis. Ook start Fluvius, de netwerkbeheerder in Vlaanderen, met de uitrol van de digitale meter.

Lees meer

Wilt u minder registratiebelasting betalen?

14 Mei 2019

Wie zijn pas gekochte woning helemaal energiezuinig maakt, wordt daar fiscaal voor beloond. Bijna 1.000 Vlamingen betaalden sinds 1 juni op die manier minder registratierechten.

Lees meer

Lenen was nooit goedkoper

09 April 2019

Bouw- of koopplannen? Goed nieuws! De hypotheekrente staat op een laagterecord.

Lees meer

Sloop- en heropbouwpremie

20 Maart 2019

Soms is een woning afbreken en vervangen door nieuwbouw een betere optie. In 13 Vlaamse steden moet u maar 6% btw betalen voor sloop en heropbouw van een woning. In andere gemeenten betaalt u 21% btw. Particulieren die NIET in één van die dertien steden wonen, kunnen vanaf 7 maart 2019 een Vlaamse sloop- en heropbouwpremie aanvragen.

Lees meer

Woningpas bundelt informatie over uw huis

25 Februari 2019

Bij het (ver)bouwen, (ver)kopen of (ver)huren van een woning komt heel wat papierwerk kijken. Daarom lanceert de Vlaamse overheid de woningpas, een gratis digitaal paspoort dat een heleboel informatie over uw huis bundelt op 1 plaats.

Lees meer

Wie een kot koopt, moet de regels kennen.

25 Mei 2018

Wie een kot koopt, moet de regels kennen. De jacht op studentenkoten is weer open. Wilt u geen geld aan huur verspillen, dan is kopen ook een optie. Maar een huis in studentenkamers opsplitsen mag niet zomaar.

Lees meer

Huren neemt steeds grotere hap uit gezinsbudget

15 Maart 2018

Huren neemt steeds grotere hap uit gezinsbudget In 2017 is de gemiddelde huurprijs voor het eerst boven de 600 euro gestegen. Dat meldt het Vlaams Huurdersplatform, dat zijn jaarverslag online heeft gepubliceerd. Daaruit blijkt ook dat de gemiddelde huurprijzen tussen 2013 en 2017 sneller zijn gestegen dan de inflatie.

Lees meer

HUIS TE KOOP: HOE EEN WONING VLOT EN EFFICIËNT VERKOPEN?

25 Augustus 2017

 

De lijst met 10 tips voor u om efficiënt te verkopen Het is zover: u gaat uw woning verkopen. Maar hoe begint u eraan? Hoe laat u het verkoopproces vlot verlopen? Waar dient u zeker aan te denken? Er komt heel wat kijken bij de verkoop van een woning. De administratieve rompslomp durft al eens aan te slepen, de woning heeft de tand des tijds niet

Lees meer

Jouw woning verkopen Contacteer ons