Ontdek wie CENTURY 21 Actueel Wonen is

 

Met 182 kantoren in het land is de groep de grootste speler op de Belgische vastgoedmarkt. Het gebruik van gestructureerde systemen, een grondige marktanalyse en professionele makelaars vormen de basis van het succes. Marc Van Laethem, vastgoedadviseur van ons kantoor, heeft de voorbije jaren veel ervaring opgedaan in de Gentse Century 21-wereld.

Wat moeten we zeker weten over CENTURY 21 Actueel Wonen?


Marc Van Laethem: “Met Century 21 Actueel Wonen willen we een meerwaarde betekenen voor de hedendaagse vastgoedmarkt. Een vernieuwde professionele aanpak, vlotte communicatie en het gebruik van moderne tools vormen de basis van onze werking. In ons team beschikken we over een ideale mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Zegt men in de sport niet altijd dat dit de beste combinatie is om tot sterke resultaten te komen? Met ons kantoor willen we alle mogelijke middelen inzetten om in te spelen op de laatste trends. Wij bieden al onze medewerkers de nieuwste voorzieningen om op locatie alle relevante informatie te bekijken en door te communiceren. Een accurate schatting is basisinformatie en vormt de grondslag van een goed verkoopdossier. Wij zien het als onze primaire plicht correcte informatie te verschaffen over de waarde en mogelijkheden van een pand. Op basis van deze informatie kunnen onze klanten hun beslissingen funderen.”


Welke trends zien jullie voor de komende jaren?

Marc Van Laethem: “De marktnoden zijn de jongste jaren sterk gewijzigd, omdat ook de maatschappij sterk is veranderd. Mensen hebben nood aan openheid, onmiddellijke terugkoppeling bij vragen en vooral hulp bij het maken van de juiste keuzes. Informatie is voor kopers en verkopers cruciaal. Daarnaast zien we ook het belang van online media steeds groter worden. Daarom hebben we met www.actueelwonen.be een extra website ontwikkeld. Op onze website krijgen kopers en verkopers een persoonlijke login met interactieve mogelijkheden om de status van hun dossier te allen tijde te kunnen bekijken. Studies hebben aangetoond dat een substantieel deel van de jongeren in de eerste plaats via sociale media op zoek gaat naar hun droomwoning. Naast de traditionele immo-websites willen we dus ook daar op inzetten. Tenslotte merken we dat veroudering van het vastgoedpatrimonium en de renovatieverplichtingen het aandeel van de nieuwbouw in de vastgoedmarkt doen stijgen. Om op deze trend in te spelen heeft Century 21 Benelux een specifieke opleiding voorzien voor makelaars binnen de groep. Wij zijn het enige kantoor in de Gentse regio dat zich heeft gecertificeerd voor de verkoop van nieuwbouw die gekanaliseerd wordt via de Century 21 groep.”

Wat maakt jullie nog uniek op de Gentse vastgoedmarkt?

Marc Van Laethem: “Kandidaat-kopers voor te renoveren woningen hebben het moeilijk om de renovatiekosten in te schatten en haken daardoor soms af. Een aantal gespecialiseerde firma’s “duiken in het gat” kopen en verkopen deze panden met fikse winst na een “low cost” verbouwing. In samenwerking met een externe partner willen wij het anders aanpakken en een verschil maken voor kopers en verkopers. Met een duidelijk plan voor een mogelijke verbouwing, de juiste look en feel en de daaraan verbonden kostprijs krijgen kopers meer zicht op het potentieel van een bepaald pand. We willen de mogelijkheid bieden om de aan- en verkoop vast te leggen samen met de vooropgestelde verbouwing. Deze situatie is een win-win voor zowel koper als verkoper. Die transparantie is iets waar veel kandidaat-kopers op wachten en is dus ook voor verkopers interessant.”

Waarom koos je voor vastgoedgroep CENTURY 21?


Marc Van Laethem: “Century 21 heeft als grootste vastgoedorganisatie één van de beste dienstverleningen binnen de vastgoedsector. Uit marktanalyse blijkt dat een groep beter in de noden van de klanten kan voorzien dan de traditionele alleenstaande makelaar. Het is tevens onze doelstelling om een schatting steeds binnen de 24 uur na een aanvraag rond te hebben. Zo weten klanten meteen waar ze staan.”

 

Jouw woning verkopen Contacteer ons